Zonterapi & strykningsterapi

Välkommen in till ett rum av välmående och naturlig hälsa, där kroppen själv får hjälpa till i arbetet till att må bra

Här erbjuds du olika terapier för att behandla hela din kropp inifrån och ut, fysiskt som psykiskt. De fyra olika terapierna jag erbjuder samverkar bra och kan gärna kombineras, vilket i sig kan leda till snabbare resultat. Kommer du för första gången som kund gör jag till exempel oftast, med kundens godkännande, en behandling inom ortobionomi där jag kollar så inte någon av höfterna är sneda. Detta korrigeras i så fall enkelt och smärtfritt genom några övningar nerifrån fötterna. Detta för att öppna upp och öka flödet genom kroppen, så att zonterapin eller strykningsterapin får bättre förutsättning för verkan. 

Behandlingar

Zonterapi/reflexologi
Zonterapins historia går flera tusen år bakåt i tiden, till det gamla Egypten,
och är en av världens äldsta läkekonster bredvid ayurveda och akupunktur.
Bara de senaste 20 åren har zonterpin utvecklats, och istället för den traditionella zonterapin arbetar vi utifrån Hellbergs moderna zonterapi med 3D zonterapi. En av skillnaderna är att vi inom den tredimensionella zonterapin helst inte använder de klassiska zonpinnarna, utan istället arbetar vi bara med händerna. Då har vi också möjlighet att reglera trycket så det blir en skonsammare upplevelse för kunden och vi känner även förändringarna i vävnader lättare.
Inom zonterapin ser vi kroppen som ett helhetssystem, där vi genom olika zoner via fötter och underben jobbar oss inifrån och ut i kroppens alla vävnadslager. Organ, skelett, muskler, leder, blod/lymfa, hud och nerver. 

Zonterapin behandlar medveten liksom omedveten smärta och problematik i hela kroppen, gamla som nya krämpor, kroniska åkommor etc. Zonterapin är framför allt inflammationsläkande och vidare bidrar detta till att smärta och värk kan försvinna. Inflammation och feber är organismens kraftfullaste läkningsverktyg, och tillsammans med reflexologi kan man få kroniska åkommor att ebba ut. Därför är det inte helt ovanligt att man efter behandling kan återfå känningar av gamla krämpor och så kallad förstaförsämring, innan det sedan lägger sig och jämnvikt i kroppen kan återställas igen. Detta sker under läkningsfasen och är helt i sin ordning.

Zonterapi är en skonsam självläkande metod utan skadliga biverkningar, och bortsett från att behandla problematiker i kroppen, kan den även bidra med ökad energi och välbefinnande.

Strykningsterapi/meridianmassage
Är en fantastisk behandling även kallad livskraftsbehandling!
Känner du dig låg, har svårt att hitta motivation och lust till saker i livet, svårt att ta tag i saker och känner att du kört fast, är låg på energi och går runt med trötthetskänsla? Då rekommenderar jag dig varmt att testa strykningsterapi. Utbrändhet, utmattning, trötthetssyndrom och hög stressbelastning påverkar vår livskraft negativt och energin är ofta i botten. Vidare kan detta i sin tur leda till smärta, värk och inflammationer. Strykningsterapin är en behandling som går direkt på livskraften och ökar energiflödena i kroppen.

Strykningsterapin har alltså även stor positiv effekt på vår emotionala kropp. Efter en strykningsbehandling kan livets flöde, viljekraften, strömma igenom oss och ge oss en helt ny form av och ökad energi! Strykningsterapin har en god förmåga att få människor tillbaka på vägen igen.

Precis som zonterapin gör den verkan på hela kroppen, fast vid strykningsterapi
arbetar vi med istället med meridianstrykningar längs akupunkturkanalerna tillsammans med en speciell massage mot fötternas och underbenens benhinnor.
Ibland när jag möter kunder med låg energi, eller som kanske störs av djupa känslomässiga påverkningar, väljer jag istället att börja med strykningsterapi för att få upp livskraften och öppna upp energikanalerna. Strykningsterapin når även lättare förbi mediciner, så är klienten tungt medicinerad görs istället strykningsterapi med fördel innan zonterapi.

Vid zonterapi- eller strykningsterapibehandlingarna avslutar jag oftast med att ge en liten stunds skön och välgörande fotmassage. Vi alla behandlingar behåller du även alla kläderna på förutom strumporna, och med fördel har du mjuka byxor på dig som går att dra upp till knäna vid underbensbehandling.

Metamorfos
Metamorfos är en behaglig form av zonterapi med lätt beröring på specifika områden på fötterna, händerna och huvudet. 

Öronakupressur med frön eller kulor
Mer info kommer inom kort.

Ortobionomi
Mer info kommer inom kort.

Under hösten 2022 startade jag min ettåriga utbildning till Diplomerad Zonterapeut och i april 2024 är jag äntligen klar!

Priser och behandlingar

  • Zonterapi 60 min, 750 kr
  • Strykningsterapi 60 min, 750 kr
  • Metamorfos 60 min, 750 kr
  • Zonterapi kombinerat med öronakupressur 60 min, 800 kr
  • Zonterapi händer 40 min, 450 kr

Utbildningen genomfördes hos Lena och Henrik Hellberg, via Team Hellberg Zonterapi AB i Borgholm. Kika gärna in för vidare info här: Start – Team Hellberg Zonterapi

Ord från mina kunder

Är du redo för att hitta, och komma i kontakt med, kroppens egna naturliga läkningsförmågor?